fredag 26 februari 2010

Lösärmar

Nu är dags för det nästa projekt.. Det ska bli ett par lösärmar från boken "Sticka Accessoarer" av Nina Sagulin. Känns som mycket av det jag stickar är saker som jag tycker är snyggt i böcker och i butiken men det är aldrig något jag egentligen behöver.. Men men, det är ju roligt medan man håller på i alla fall.. Här använder jag stickor 2,5 och den blå färgen är Colinette Jitterbug och den vita Drops Alpaca.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 23 februari 2010

Hahahahaha... "asg"


Det här är humor! Jag bara mååååste visa min dragspelsmössa... Visserligen den allra första mössan jag någonsin stickat. Haha, stickprov vad är det?! Har man rätt stickor, rätt garn och följer mönstret är det väl inget konstigt.. Det är väl bara att göra liksom. Sen den blev färdig har den bara legat hemma utan att jag brytt mig om att fästa några trådar. Nu tänkte jag faktiskt riva upp den och göra en ny, men så kom jag ju på, att den kanske kan passa jobbarkompisens fru med stooort rastahår. Skickade en bild på den till henne och hon ville ha den! (Säger hon i alla fall..) Men så stor som den är, så är det väl risk att den blir fluffig även på henne..

måndag 22 februari 2010

Jaha, det var ju tacksamt...

Tänk att jag visste detta redan innan. Såg dom framför mig med stora hål på hälarna, till och med undertiden jag stickade dom. Men det var kul... mina första raggsockar. Dom passade sambons fot, de blev sådär stora och fluffiga som han vill ha dom. Jag har varit så trött på hans fula slitna sockar han går i, men han är beroende av att alltid ha tjocka sockar på fötterna.

Så här gott folk får ni se sockarna, både med före- och efterbild. Man kanske kunde lappa med skinn eller nåt på hälarna så de inte går sönder, eller varför inte sockiplast... :)
Kära MacBooken får agera nystvinda..

söndag 21 februari 2010

Rödgrön vante

Tänkte visa min ena vante jag började med igår och fick helt klar idag.. Nu gäller det bara att göra nästa och att få den likadan :)

Den är stickad i Heavens Hand och den gröna är Drops Karisma. Stickor 4mm.


Min Citron!

Måste visa min Citron.. den blev färdig igår och idag la jag den på blockning. Behövde få den betydligt större.. Novis som jag då är, har jag ingen aning om hur man blockar.. men har läst på diverse sidor, så jag hoppas jag har gjort någorlunda rätt. Kom på att min yogamatta kunde funka bra... Min citron blev alldeles för liten, så jag har sträckt den rätt bra. Tänk om jag sträckt den för mycket, så ökningsvarven inte syns, hmm.. Hur som helst, nyfiken på att plocka bort nålarna nu... men ska väl vänta tills imorgon kanske. Får återkomma med bilder på hur den sitter på.

Här kommer en bild när jag har den på, alldeles för liten för min smak.. Dessutom så försvann nästan "bubbelvarven" eftersom jag sträckte den för mycket för att få den att bli lite större..

lördag 20 februari 2010

Första dagen som bloggare...

Ska börja med att tala om att jag är verkligen en nybörjare på det här med att sticka... men det är såå kul. Man vill ju liksom berätta för alla att det här har jag verkligen gjort själv. Så därav tanken på att blogga och visa det jag gör. Sen kan man kanske få ett och annat tips av er som ev kommer läsa vad jag skriver.. Men nu är det väl dags att säga mina stickningar inte direkt är några superavancerade saker, än...

Men jag har hunnit med en hel del på denna tiden i alla fall... ca 4 månader rättare sagt. 6 halsdukar, 9 sjalar, 6 mössor, 2 raggsockor, 2 pulsvärmare, 1 par lovikkavantar. Ska försöka lägga ut lite bilder på det som verkligen blivit färdigt vart det lider..