söndag 30 maj 2010

Stickmarkörer...

Jag kände för att pyssla med lite annat idag.. Så min gamla låda sen tiden då jag gjorde smycken åkte fram. I lådan ryms en massa fina pärlor i alla möjliga storlekar och färger, lite tråd, och några tänger, så vips, blev det några stickmarkörer.

Hur man nu lyckas med det, men jag har faktiskt både slarvat bort och "slitit" ut de andra jag har gjort. Förmodligen beror det väl på att de var lite för dåligt gjorda.. Så jag får hoppas dessa ska hålla lite bättre..

lördag 29 maj 2010

Spring and Autumn sock

I torsdags blev de färdiga.. Den första sockan blev verkligen en Spring Sock med lite lättare och gladare färger, medan i den andra sockan blev färgerna lite mörkare och mustigare. Så jag tror jag får döpa om dom lite, det får bli Spring and Autumn Sock. De ser inte alls lika ut, men ändå gör de det på nåt sätt. Man ser ju att färgerna finns där, men i helt andra kombinationer... Gosiga och härliga är de i alla fall, och dyyyra eftersom det inte räckte med ett nystan. Som jag skrivit innan så är de stickade i Noro Silk Garden Sock med stickor 3 mm. Här är en Ravelry länk till mönstret.

onsdag 26 maj 2010

Liten stickar

Medan jag stickar på med mina sockor och allt det där andra som inte riktigt vill bli färdigt, så tänkte jag visa en bild på min minsta pojk. Han blev också lite nyfiken för ett tag sedan på det där med stickning... Så ett par stickor i storlek 10 och lite Eskimo, sen var han i full gång, varv efter varv med räta maskor.. Resultatet blev en liten grön provlapp, ca 15 maskor bred och 10 cm hög.. Men om han tyckte det var så roligt att han vill ta upp det igen, vet jag inte riktigt, vi får se om det blir något mer framöver. Kul i alla fall att han ville prova och visst ser han koncentrerad ut...

söndag 23 maj 2010

Spring Sock

Ja, "Spring Sock" fick sig en photoshoot precis innan hemfärden från Kreta. Och ja, det var rätt varmt med sockan på i 25 graders värme vid poolen. Tyvärr blev det bara en socka under veckan på Kreta, och detta får jag väl skylla lite på mönstret. Det stod att det skulle räcka med ett nystan, men inte då! Möjligen 1 1/2... Så det var bara att ner till Umbra igår och köpa ännu ett nystan. De är stickade i Noro Silk Garden Sock, och priset för ETT nystan är 200:-. Dyyyyra strumpor... Strumpa nummer två är nu i alla fall påbörjad och strumpa nummer ett har idag fått en resår längst upp.

Tyvärr är det lite tråkigt att inte fått med båda strumporna på bilderna vid poolen... Men, men... Här är en Ravelry länk till mönstret.

Sen har jag kommit lite längre på Summit, och det ska jag visa bilder på så småningom..


lördag 22 maj 2010

Hemma igen..

med delade känslor. Såklart är det jätteskönt att vara tillbaka hemma igen, men det är ju så underbart med lediga dagar och att sen jobbet bjuder på allt gör ju inte saken sämre. Jag har haft en kanonvecka med massor av sol, bad (hmmm, ja ett dopp i havet i alla fall), mycket god mat och dryck. Vädret har varit kanon. När vi satt i taxin till vår villa klockan 23.00 på kvällen när vi precis landat, stod termometern på 30 grader och det hade varit upp mot 40 grader den dagen. Såå härligt!!
Såklart blev det en hel del stickning också, men det bloggar jag mer om imorron.. Här kommer lite sköna bilder från Kreta.

En liten (äcklig) vandrande pinne kom och var med oss en kväll...

torsdag 13 maj 2010

Jippi

Nu blir det stickning på flyget! Jihaa, Kreta here I come.
Hihi, detta pysslar två av jobbarkompisarna med just nu.. Nystar garn..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Nu är det spännande...

Kommer jag få igenom stickorna i säkerhetskontrollen... Jag har ett förberett kuvert med mig i väskan i alla fall..


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 11 maj 2010

Nästa projekt igång och det närmar sig semester!

Jag har precis påbörjat en Summit. En lite annorlunda sjal som tyvärr känns som den kommer bli långtråkig mot slutet.. Haha, det säger jag nu efter två varv, jag har ju precis bara börjat.. Skärpning!
Jag stickar den i alla fall i Malabrigo Lace i färgen Lettuce och som såklart går i nyansen grön :) och med stickor 4.

På torsdag drar jag, mina jobbarkompisar och alla mina sticken på en veckas charter till Kreta.. Men mer om mina eventuella sticken som kvalar in att få följa, lite senare...

måndag 10 maj 2010

Saroyan och blå himmel

Här lite bilder på min Saroyan stickad i Malabrigo Worsted och i härliga färgen Saphire Green. Hade stickor 6 så den gick verkligen fort att göra.. Den är inte blockad och klar här på bilderna, men jag kunde inte låta bli att ta lite bilder på den när jag hade både vatten och klipporna så nära till hands. Den är såå mjuk och gosig!

söndag 9 maj 2010

Avkopplande helg

Jag och sambon har varit i deras stuga vid södra Vänern, nån mil utanför Lidköping. Vi har haft en mycket slapp och avkopplande helg. En mysig och enkel liten stuga precis vid vattnet och med massor av fågelliv runtomkring. Vi hade sett framför oss en helg med regn och rusk... men inte en droppe föll på oss. Vi har fått uppleva två underbara kvällar med fantastiska solnedgångar. Har tänkt lägga ut lite härliga bilder på sånt som inte har med stickningen att göra lite senare...

Men en hel del stickning har det också blivit. Här kommer först en bild på en enkel sjal virkad med kärleksknutar. Garnet är Colinette Banyan och jag har använt virknål nr 3. Garnet delar sig en hel del, men jag tycker inte det gör så mycket i en sån här sjal.
Trådar ska fästas...

onsdag 5 maj 2010

Det närmar sig..

.. min premiärstart i vårruset... kl 19.00 ikväll går startskottet. Jag ska väl inte påstå att jag sprungit så där himlans många gånger i år. Får helt enkelt intala mig att jag är ju i grunden vältränad :). Men om jag peppar mig genom att ju snabbare jag springer desto fortare får jag komma hem för att fortsätta på min Saroyan.. då går det nog bra :)

Den är verkligen jätterolig att sticka, jag vet inte om det beror på garnet, färgen eller att den går så himla fort att sticka. Jag har redan kommit mer än halvvägs..


måndag 3 maj 2010

Nya projekt på gång..

Ja, och varför då inte sticka lite fler sjalar... och nämen oj, i lite gröna färger... och varför inte välja favoritgarnet Malabrigo.. Såå förutsägbart.. Men, jag har i alla fall hittat två mönster som jag tänker sticka av dessa garner som kommer från Umbra.

Den gulgröna färgen i Malabrigo Lace heter Lettuce och den har jag tänkt ska bli till en Summit. Och Malabrigo Worsted i färgen Saphire Green ska bli till en Saroyan. Tyvärr stämmer inte färgerna helt överens med verkligheten, grön är ingen kul färg att plåta..

lördag 1 maj 2010

Randiga Ishbel

Så, nu är hon äntligen färdig, min randiga Ishbel. Hon blev egentligen helt färdig för två dagar sen, men jag har inte riktigt haft tid och fota och lägga ut. Men här är hon, blockad och klar. Får se om hon kommer till användning nån gång, eftersom jag fortfarande tycker att hon är lite mesig i färgerna och den gråa ser lite ut som en smutsig vit. Hon är i alla fall stickad med stickor 4 i underbara Malabrigo Lace, färgerna heter Cuarenta och Polar Moon.

Fick ta hjälp av baksidan på en matta för att klara blockningen av denna storleken. Hmm, men jag insåg lite försent att jag kanske borde lagt en ren handduk eller nåt under sjalen.. för jag antar att mattan inte var helt ren under... Ja, ja..