söndag 21 november 2010

Pippimössa

Hihi... Jag kände inte för att för att ställa upp på bild själv denna gången så jag fick min syrras man att dra på sig mössan. "Klick" sa det och så blev det en bild. Sorry F om du inte riktigt godkände att jag la ut bilden :) Kanske ska tillägga att han är bakfull och trött vid tillfället... (haha, lägg också märke till deras son som tittar upp i bilden.)
Jag har gjort mössan från ett mönster jag köpt från ByHands och det är ett mönster som kommer ursprungligen från Svarta fåret och jag har använt deras garn "Tilda". Jag upptäckte ett fel i mönstret, i den storleken jag gjorde den så felade det på 2 maskor. Då hade jag ju redan kommit en bit så jag orkade inte repa upp utan gjorde två minskningar istället när jag kom till första randen. Jag kunde ju egentligen ha räknat ut det själv innan, eftersom det måste vara jämnt delbart med två. Sen ändrade jag på intagningarna, jag fattade faktiskt inte alls hur de hade tänkt att få till det enligt mönstret på ett bra sätt.
(Ska se om jag kanske får till lite andra bilder i dagsljus på mössan vid senare tillfällle)

3 kommentarer:

  1. Fin mössa! Gillar färgerna också.

    SvaraRadera
  2. ursnygg mössa, vill gärna ha en själv

    SvaraRadera
  3. Pippi-mönstret gör sig verkligen bra på allt! Färgerna du valt är verkligen fina tillsammans också, diskreta men snygga!

    SvaraRadera