tisdag 11 december 2012

Varning!! Varning!! Ett icke stickrelaterat, lite hälsosamt och något avklätt inlägg..

Jag är ju inte en tjej (tant) som bara sitter i soffan och stickar... (även om jag skulle kunna tänka mig att göra det, dygnet runt..) jag gillar även att röra på mig, en hel del. Tyvärr kan jag vara en periodare, det kan lätt bli lite för mycket av allt.

På grund av att jag haft en period där jag inte mått topp direkt, har orken har inte funnits där. Inte till något. Träningen har blivit bortprioriterad. Det kändes som jag kommit av banan på nåt sätt. Så jag började med att ta bort några saker från mitt liv som inte var bra för mig. Vilket gjorde att jag till slut tog mig upp över ytan igen och började känna mig mer tillfreds med mig själv. Jag började få liiite ork till att ta tag i min träning och kost.

Sedan, en kväll.. rättare sagt den siste oktober, fick jag ett infall... Att vara med i denna lilla tävling som kallas Fitnessfighten/KickStart. Ja, eller tävling och tävling.. det är ju upp till var och en vad man vill göra med sin månad. Man tar bilder (om man vill) och lite mått på sig själv, sen anmäler man sig. Efter det får man träningsprogram, med nya övningar i stort sett varje dag, kostprogram, recept och dessutom coacher som svara på alla ens funderingar och frågor. Det är minst en timmes träning om dagen och strikt kost som gäller i en månad. Man behöver ju inte lägga in bilderna om man inte vill, men jag tyckte det kändes som en kul utmaning, man sätter ju lite press på sig själv. Allt för att tillfredsställa den lilla tävlingsmänniskan som bor i min kropp i alla fall...

Som sagt, jag gillar ju att träna och hålla igång min kropp så mycket jag kan.. Och nu kände jag att jag behövde en liten knuff i baken för att komma i ett lite hälsosammare läge i mitt liv igen.

Som ni ser så kan man säga att Kesella, Kvarg och Keso har varit en ganska stor del av den här kosten :-)

Jag vågar inte riktigt lägga ut före och efter bilderna, men det har enligt mig blivit stora förändringar och jag är såå nöjd med resultatet och med min månad.

ÄSCH, VAD SJUTTON.. jag gör väl det ändå. Det är väl inte värre än en dag på stranden. Och det kanske kan inspirera någon att komma bättre iform (om man nu skulle vilja det...) :-)

Lägger bilderna längst ner, så kanske någon missar dom.... ;-)

Mina förändringar i siffror:
-3 kg i vikt
-7 cm midja
-3 cm lår
-8 slag i vilopuls
Plankan från 45 sek till 2,5 minut.

Så det här är väl en liten anledning till varför jag inte varit så aktiv här senaste månaden. Fast jag har faktiskt hunnit med att sticka en hel del trots massa träning och matlagning. Är det nån som blir sugen så kan man läsa mer om Fitnessfighten och World of Shape här.

Snart kommer lite fler inlägg som är mer stickrelaterade..
Ha det bäst!

FÖRE            och            EFTER

7 kommentarer:

 1. Shit vad härligt!! Jag kan lungt säga att jag blir inspirerad :-)

  SvaraRadera
 2. MEN GUD!!!! Heja dig! Jag tränar också en hel del och jag måste säga att din förbättring på Plankan är ju helt galen! Bra gjort.

  SvaraRadera
 3. Metoden stavas kanske LCHF`! Då får man resultat på direkten som håller i sig dessutom om man kan skippa kolisarna och dra på med fettet :) Å så pigg man blir dessutom! Lycka till i fortsättningen.

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är. Det syns ju så stor skillnad och så är det ändå 'bara' 3 kg i vikt. Heja dig!

  SvaraRadera
 5. Det är lite ruskigt att läsa din text, för du beskriver även mig. Precis så där har jag haft det ett tag. Kanske jag skulle försöka samma program dom du. Det verkar ju skitbra!

  SvaraRadera
 6. Det är faktiskt inte LCHF. Jag har provat det några gånger tidigare, och visst det funkar det ett tag.. Men inte för mig i längden. Jag går liksom all in på allt det goda.. Här äter man snarare fettsnålt fast framför allt ofta, max 3 timmar mellan målen. Mycket protein, lite kolhydrater, inga sötningsmedel, ingen alkohol. Man måste ju få i sig kolhydrater så att man därmed orkar träna 1 timme om dagen.
  @Ann-Sofie. Tycker verkligen du ska prova. Men bara du själv känner dig motiverad och har viljan. Annars kan det bli motigt att lyckas få till träningen varje dag. Skickar en hel massa Pepp till dig!!

  Imorgon är det 14 dagar sen jag avslutade och jag har faktiskt fortsatt med samma disciplin. Det har blivit lite som en drog. Jag har t o m ökat på träningen lite, och då kan man ju även öka matintaget. Tjohooo... Jag ångrar inte en sekund av min "fight"!!

  SvaraRadera
 7. Rackans snyggt jobbat! Heja dig. Tror det får bli en inspiration efter nyårshelgen.

  SvaraRadera