torsdag 27 januari 2011

Skaffat mig en mössmodell

Från en inredningsbutik som snart ska lägga ner här i stan (där min syster jobbar) blev jag sponsrad med ett snyggt huvud. Alldeles lysande att jag slipper vara med på bild själv nu. Sist jag skulle fota en färdigvirkad mössa och inte ville vara med själv, drog jag på mössan på en fotboll... Hmm, inte så bra. Mössan blev liiite för stor.

Fin va.. Vet inte riktigt vad jag ska kalla henne än...

Här är en mössa som jag tror jag visat tidigare. Mönstret kommer från boken Knitted by me och den är stickad i Eskimo. Det är ett rejält häng på den, vilket inte syns här.. Jättegosig är den.

Denna mössan heter "A Hat fit for a boyfriend" och det är ett gratismönster från Ravelry som du hittar här. Tyvärr ligger mössan bara i lådan, alldeles för kort och helt oanvänd. Måste repa upp den och göra om den. Den är ju trots allt rätt fin och garnet är skönt på huvudet. Garnet som är använt är Debbie Bliss Rialto Aran.

3 kommentarer:

  1. Så praktiskt med en mössmodell! Det är alltid lite krångligt att fota sig själv. Jag har superlånga armar, så det funkar...

    SvaraRadera
  2. Åh, vad avundsjuk jag blir på din mössmodell! Jag har letat runt på massor av butiker för att hitta en sån, men hittar inga och hittar jag någon är den inte till salu... Men skam den som ger sig! Och grattis till dig till din fina mössmodell och supersnygga mössor!

    SvaraRadera
  3. Jag skulle också vilja ha en mössmodell. Det är svårt att prova på sig själv, se hur det ser ut där bak. Allra helst skulle man ju ha en avgjutning av ens egen arma skalle!

    SvaraRadera