söndag 23 januari 2011

LCHF-recept

Kan inte låta bli att dela med mig av "pizzan" jag gjorde till oss ikväll... Lovar att detta inte ska bli en matblogg...

Minipizza á la LCHF och "Ett litet nystan bland alla andra"

Pizzabotten. 175° ca 30 min.
3 ägg
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
75 gr färskost (philadelphia)
1 dl riven ost
Vispa äggvitorna med bakpulvret till hårt skum i en bunke. Vispa i annan bunke, äggulor med vispgrädde och färskost till en jämn smet. Vänd sedan försiktigt ner äggulesmeten i äggvitorna med slickepott. Sedan försiktigt ner med den rivna osten. Häll ner smeten i små pajformar och grädda i ugn ca 30 min. Låt svalna lite. Fyll sedan med följande fyllning eller med med era egna favoriter.

Min fyllning
Tomatpuré
Strimlad vitlökssalami
Fetaost i marinad
4 Soltorkade tomater
Strimlad skinka
Mozzarella

Bred först på lite tomatpuré, lägg sedan dit mitt förslag till fyllning eller er egen och toppa med riven eller skivad mozzarella. Krydda med blandade örter. Skjuts in i ugnen tills osten smälter och får fin färg.

MUMS!
(Tyvärr kunde jag inte låta bli vinet till detta ikväll, så det blev 2 glas med ett fylligt gott rödvin)

3 kommentarer:

  1. Tack för receptet. Det ska jag prova.

    SvaraRadera
  2. Vi gjorde sån pizza igår. Mums, vad gott. Lite konstig känsla först med oopsie-botten, men det gick snabbt över. Kommer att lagas igen! Tack för tipset.

    SvaraRadera
  3. Kul att du gillade det!
    Eftersom jag är lite nybörjare på det här så har jag precis provat att göra mina första "naturella" oopsies. Åt dom med bregott, ost och skinka. Lite märkligt konsistens först, men börjar vänja mig nu. Man får nästan känsla av en ostsmörgås...

    SvaraRadera