tisdag 31 augusti 2010

Beslutsångest - behöver råd!

Jag har börjat med en filt som jag gör med mormorsränder. Men som alltid börjar jag vela om hur jag egentligen vill ha den. Jag tänkte väl egentligen inte riktigt igenom det ordentligt innan jag började och kunde nog inte heller se det färdiga resultatet framför mig. Jag såg förmodligen en fin filt i nån blogg, och så tittade jag vad jag hade för garn hemma.. ja, så satte jag bara igång. Men som tanken är nu, så gör jag färgränder med två nyanser av "samma" färg. Men nu när jag börjar försöka se resultatet kanske det blir fult när det här "mönstret" upprepar sig. Jag har tänkt att ha en vit rand i så fall mellan varje repetiton. Snälla vad tror ni? Är det bättre att bara köra på slumpvis med färgerna?
Hmm, jag tror nog att jag ska rita upp mönstret i datorn imonn.. Så kanske jag kan se resultatet framför mig lite bättre...

5 kommentarer:

 1. Hej ,
  Jag tror inte alls att det blir fult med jämna repetitioner , tvärtom så tror jag att det blir otroligt snyggt och samtidigt lite "lugnare" just som filt.

  SvaraRadera
 2. Ett annat sätt är att börja och sluta varje repetion med samma färg, spegelvänt, och strunta i det vita...
  Ser jätteläckert ut och jag blir sugen att pröva själv.
  Anna-Lena

  SvaraRadera
 3. hej visst är det svårt att inte veta innan hur det ska bli, men att rita upp i datorn är ju en hjälp. personligen tycker jag du ska köra på slumpen... kan bli kul!

  SvaraRadera
 4. Det är inte för sent att göra några provlappar. Vanliga fastmaskor en eller två rader av varje färg bara för att se om någon annan kombination ser bättre ut. Du behöver inte klippa av trådarna emellan. Experimentera lite.

  Inget fel eller tråkigt att sätta ihop färgerna efter färgskalan. De blå nyanserna i filten ligger närmare varandra än de andra färgerna, men det kan ge ett lugn åt filten medan de andra färgerna livar upp. Jag tror det kommer bli bra vilket du än väljer.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Tack snälla för era kommentarer... Jag ritade upp 4 olika alternativ i datorn och konstigt nog slutade det med så som jag tänkt från början. Men jag tror ändå att allra snyggast hade varit att jag blandat hej vilt. Men vill inte riktigt repa upp allt nu. Ska lägga ut lite bilder snart på hur det blir..

  SvaraRadera